Stranica
Home > Vesti > Svi umešani u zločine na KiM da odgovaraju bez obzira na funkcije

Svi umešani u zločine na KiM da odgovaraju bez obzira na funkcije


Zaharova je istakla da do danas nema nikakvih rezultata Specijalnog suda za ratne zločine koji su izvršili pripadnici OVK.

“Nijedna optuĹľnica protiv lica koja su odgovorna za kidnapovanje i ubistvo ljudi s ciljem vaÄ‘enja i prodaje njihovih organa na crnom trĹľištu za sada nije podignuta. Kako je tako nešto moguće imajući u vidu potencijal zapadne moći”, upitala je Zaharova na konferenciji za novinare.

Kako je rekla, u kontekstu turbulentne untrašnjepolitiÄŤke situacije u kosovskoj “kvazidrĹľavi”, Ministarstvo skreće paĹľnju na odsustvo bilo kakvih konkretnih rezultata do današnjeg dana suda forimiranog 2017. pod pokroviteljstvom EU.

Navela je da svi koji su umešani u te zloÄŤine, kao što je i trgovina ljudskim organima, o ÄŤemu svedoÄŤi izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija iz 2010., moraju biti izvedeni pred lice pravde i zasluĹľeno kaĹľnjeni – nezavisno od njihovih funkcija koje danas obavljaju.

“Moksva pozdravlja poteze Beograda u vezi sa istinom o bombardovanju”

“Pozdravljamo korake srpskih parlamentaraca koji iznose istinu o tragiÄŤnim dogaÄ‘ajima u Jugoslaviji u vreme agresije NATO-a protiv te zemlje u proleće 1999. godine, pod izmišljenim izgovorom”, rekla je Zaharova.

Kako je ocenila, napadi NATO-a na bivšu Jugoslaviju nisu bili samo nezakonit čin, već su prerasli u tempiranu bombu.

“Kao rezultat korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom, tlo i voda u mnogim podruÄŤjima su kontaminirani”, navela je Zaharova na konferenciji za novinare i dodala da je to dovelo do pojavljivanja raka ÄŤak i meÄ‘u decom.

Zaharova je dodala da je NATO značajno prikrio izveštaj o količini osiromašenog uranijuma koju je koristio 1999. godine tokom bombardovanja bivše Jugoslavije.

Rekla je da izveštaj iz Srbije u kome se analiziraju događaji iz 1999. godine, pokazuje da je količina osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja značajno potcenjena, i to najmanje 20 puta.Izvorni link

Slični artikli

Top