Stranica
Home > Vesti > Tači i Haradinaj istovremeno na sastancima; Ljimaj: Na ivici smo izbora VIDEO

Tači i Haradinaj istovremeno na sastancima; Ljimaj: Na ivici smo izbora VIDEO


Hašim Tači održao je sastanke koje su tražili predstavnici političkih stranaka, kako bi bili dogovoreni koracima koje treba preduzeti posle ostavke Haradinaja.


Izvor: prva

Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Tači se sastao sa predstavnicima iz parlamentarne grupe 6+, predstavnika nacionalnih manjina, sa ministrom Mahirom Lagcilarom i poslanicima Dudaom Baljeom i Bahrimom Sabanijem, sa kojima je razgovarao o političkim kretanjima posle ostavka Haradinaja, pošto je, kako se navodi, Kosovo ostalo bez vlade.

Posle tog sastanka izdato je samo kratko saopštenje da će političke partije odlučiti da li će se ićina nove izbore ili će se predložiti novi mandatar.

Tači je izjavio da su potrebni konkretni koraci “u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova” da bi se što pre uspostavila funkcionalna i efikasna vlada.

“Ova vlada treba da odražava volju političkih stranaka o novim rešenjima za vladu ili o novom izbornom procesu, kako bi bilo omogućeno da Kosovo što pre dobije vladu “, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će se Tači u narednim danima sastati i sa predstavnicima drugih političkih stranaka, kao i da će sutra razgovarati sa predsednikom centralne izborne komisije o daljim koracima, navodi Gazeta ekpres.

Skoro istovremeno, i Ramuš Haradinaj se sastao sa svojim dojučerašnjim koalicionim partnerima Bedžetom Pacolijem i Fatmirom Ljimajem. Bio je pozvan i Kadri Veselji ali je unapred najavio da do njega ne će doći.

Posle sastanka Haradinaj je rekao da će Skupština KiM biiti raspuštena posle 3. avgusta kada se završe izbori u Demokratskom savezu Kosova, najvećeoj parlamentarnoj partiji na Kosovu.

Ljimaj je rekao da ovo nije bio sastanak, već su popili kafu i da je jasno da su na ivici izbora.Izvorni link

Slični artikli

Top