Stranica
Home > Vesti > Tanja Miščević zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju

Tanja Miščević zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju


“Ovo kadrovsko rešenje predstavlja sa jedne strane liÄŤno priznanje Tanji Miščević za sve profesionalne uspehe i liÄŤne kvalifikacije, a sa druge strane priznanje Republici Srbiji za postignute rezultate na polju evrointegracija i regionalnog povezivanja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se takođe navodi da je Miščevićeva za svoju kandidaturu dobila podršku svih zemalja u regionu, što je veoma dobar signal za Srbiju kada su pitanju međususedski odnosi i regionalna saradnja.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici razrešila dužnosti Tanju Miščević, sada već bivšu šeficu Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Miščevićeva je tu funkciju obavljala od 4. septembra 2013. godine, kada je Vlada i donela odluku o obrazovanju Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

“Vlada Republike Srbije zahvaljuje se Tanji Miščević na zalaganju, predanom radu i trudu koji je uloĹľila u proteklih nekoliko godina kao šefica pregovaraÄŤkog tima i njen liÄŤni doprinos evrointegracijama Srbije svakako je nemerljiv. Svi ÄŤlanovi Vlade raduju se nastavku saradnje sa Tanjom Miščević u budućnosti i Ĺľele joj mnogo sreće i uspeha na novoj funkciji”, zakljuÄŤeno je u saopštenju.Izvorni link

Slični artikli

Top