You are here
Home > Vesti > Tim za borbu protiv narkomanije uskoro u Bačkoj Palanci

Tim za borbu protiv narkomanije uskoro u Bačkoj Palanci

Fallback Image


BAČKA PALANKA –

Buduća saradnja i kreiranje multidisciplinarnog tima, sa ciljem uspostavljanja što kvalitetnije koordinacije relevantinih aktera, u zaštiti prava ranjivih kategorija pogođenih problemom zavisnosti, teme su o kojima se govorilo na sastanku predstavnika Kancelarije za borbu protiv zlopotrebe droga Vlade Republike Srbije, članova beogradskog Udruženja “Izlazak” i lokalnih funkcionera opštine Bačka Palanka.

“Razmenjena su iskustva, mišljenja, a skrenuli smo pažnju i na probleme, sa kojima se susrećemo tokom rada boreći se protiv zloupotrebe droga. Narednih dana trebalo bi da bude izabran koordinator tima za našu opštinu, zatim sledi odlazak u Beograd gde će biti potpisan protokol o formiranju multidisciplinarnog tima”, izjavio je za RTV Srđan Belik iz Udruženje za borbu protiv narkomanije Hope – Bačka Palanka, inicijator sastanka.

droga

“Do sada smo u šest lokalnih samouprava oformili timove za borbu protiv narkomanije, Sremskoj Mitrovici, Loznici, Šapcu, Boru, Majdanpeku i Novom Pazaru, sa ciljem da se pojača koordinacija službi, koje deluju u ovoj oblasti. Bačka Palanka je posebno interesantna sa svojim iskustvima, imajući u vidu da je pogranično područje”, rekao je Jovan Vojnović iz Kancelarije za borbu protiv zloupotrebe droga i psihoaktivnih supstanci Vlade Republike Srbije.

drogaa

Sastanku su prisustvovali predstavnici Doma zdravlja ”Dr Mladen Stojanović”, Osnovnog suda, Nacionalne službe za zapošljavanje, Osnovnog javnog tužilaštva, Centra za socijalni rad, Kancelarije za mlade, Crvenog krsta, Policijske stanice i Organizacije civilnog društva, koja obavlja delatnosti u oblasti borbe protiv zloupotrebe droga.Izvor

Similar Articles

Top