You are here
Home > Vesti > U Čeneju održana osma “Fud tok” manifestacija

U Čeneju održana osma “Fud tok” manifestacija

Fallback Image


Fud tok manifestaciju svake godine poseti nekoliko stotina učesnika, predavača i izlagača iz celog sveta. Događaj se sastoji od nekoliko panela, gde su posetioci mogli nešto više da čuju o pripremi hrane i turizmu, i naravno degustiraju proizvode izlagača.

hrana

“Kada su pitali zbog čega se vraćate u neku zemlju turiste, preko 40 posto je reklo zbog hrane, vina, pića i to je tako svuda, i svi mi ako dobro razmislimo posećujemo muzeje, istorijske lokalitete ali ono po čemu nečeg sećamo su osmeh na ustima. To su neki specijaliteti, to je neka hrana koju ne možemo da konzumiramo u zemljama u kojima živimo”, rekao je Robert Čoban, organizator.

Specijalni gosti ovogodišnje manifestacije bili su poznati kuvari iz Gruzije, koji su posetioce oduševili svojom nacionalnim specijalitetima.

“Ovo je prvi put da Gruzija učestvuje na manifestaciji ovog tipa u Srbiji, a naša zemlja poznata po svojim gastronomskim specijalitetima i vinima, a ovo je prava prilika da vam predstavimo našu zemlju na taj način”, rekao je Ilija Koberidze, ambasador Gruzije u Srbiji.

Pokrajinska vlada je u ovoj godini za razvoj turizma izdvojila više od 320 miliona dinara, gde je deo tog novca namenjen sanaciji i izgradnji turističkih objekata, kao i kupovini novih mašina i opreme za unapređenje turističkog potencijala Vojvodine.

Glavna ideja ovakvih manifestacija je promocija domaćeg gastroturizma, koji spada u jedno od rastućih turističkih potencijala. Na osnovu zvaničnih podataka, ove godine zabeležen je porast domaćih i stranih turista za više od 60 posto, kažu iz pokrajinskog sekretarijata.Izvor

Similar Articles

Top