Stranica
Home > Vesti > U Hongkongu teška situacija, Kina premešta vojsku

U Hongkongu teška situacija, Kina premešta vojsku


“Stvar oko Hongkonga je veoma teška situacija, veoma teška. Videćemo šta će se desiti. Nadam se da niko neće biti povreÄ‘en, ubijen”, rekao je Donald Tramp novinarima. 

Američki predsednik je zatim na Tviteru naveo da ima saznanja američkih obaveštajnih službi da kineska vlada pomera vojsku ka granici sa Hongkongom i pozvao na uzdržanost.

Rojters navodi da nije jasno da li Tramp govori o novim pokretima vojske ili o onima o kojima su mediji već javili ranije danas.

“Naši obaveštajci su nas informisali da kineska vlada pomera trupe ka granici sa Hongkongom. Svi treba da budu uzdrĹľani i sigurni”, napisao je ameriÄŤki predsednik na Tviteru.

Tramp traĹľi punu istragu o Epstajnovoj smrti

Tramp je zatražio  punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu, gde je čekao suđenje za za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

“KaĹľemo da Ĺľelimo istragu. Ĺ˝elim punu istragu i to ću apsolutno zahtevati. To naš drĹľavni tuĹľilac, naš sjajan drĹľavni tuĹľilac radi. On sprovodi punu istragu”, rekao je Tramp.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.



Izvorni link

Slični artikli

Top