Stranica
Home > Vesti > “U nekim zemljama nameću se netačni razlozi za Drugi svetski rat”

“U nekim zemljama nameću se netačni razlozi za Drugi svetski rat”


Moskva — U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ Michael Klimentyev/ Sputnik

Predsednik Putin obratio se na otvaranju izložbe “1939. Početak Drugog svetskog rata”. Izložba je otvorena u Ruskom saveznom arhivu i pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

“Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija”, podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TAS.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.Izvorni link

Slični artikli

Top