You are here
Home > Vesti > U srpskom selu na Kosmetu osvanuo grafit UČK

U srpskom selu na Kosmetu osvanuo grafit UČK

Fallback ImageFoto: ANJA NIEDRINGHAUS / EPA;

U istom danu kada je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio poziv zemalja Kvinte i Evropske unije da omogući održavanje referenduma, na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK.

Ovim povodom iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da je izvesno da “svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu”.

U tom smislu, ističu, i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može da se posmatra kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od institucija u Prištini.

– Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču – poručeno je iz Kancelarije za KiM.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top