Stranica
Home > Vesti > UĹľas u Meksiku, Ĺľrtve rata kartela na ulicama Uruapana

UĹľas u Meksiku, Ĺľrtve rata kartela na ulicama Uruapana


Zastrašujući prizor doÄŤekao je stanovnike Uruapana, koji su duĹľ gradskog bulevara i na nadvoĹľnjaku zatekli tela 19 Ĺľena i muškaraca koje su muÄŤili, a zatim i ubili pripadnici “Halisko nju dĹľenerejšn” mafijaškog klana, piše Mekiko dejli njuz.

Državni tužilac Adrian Lopez Solis je rekao da su tela sedmorice muškaraca i dve žene pronađena obešena duž glavnog gradskog bulevara, kao i da su leševi šestorice muškaraca i žene pronađeni kako vide sa lokalnog nadvožnjaka.

U poruci, koja je visila sa nadvožnjaka, kartel Halisko je preuzeo odgovornost za ubistva uz pretnje da će poubijati sve pripadnike rivalskog klana Vijagras.

“Ĺ˝elimo da bude jasno da će svi koji pomaĹľu La ÄŚatari, Ronalu, Ratonu, Motu, Mono Verdeu, Manijaku ili Filosu ovako završiti. Dobri ljudi, nastavite vaše dnevne obaveze. Budite patriote i ubijajte pripadnike Vijagrasa”, navodi se u poruci.

Lokalne vlasti najavile su da će pojačati policijske snage u Uruapanu, kao i da će zatražiti pomoć federalne vlade kako bi na neki način poboljšali bezbednosnu situaciju u jednom od najopasnijih gradova u Meksiku.

U ratu rivalskih bandi, u Meksiku je od 2013. godine stradalo 120.000 ljudi, dok se još 27.000 vode kao nestali.

MeksiÄŤki karteli su glavni snabdevaÄŤi SAD kokainom, heroinom i marihuanom. RaÄŤuna se da 80 odsto kokaina na ameriÄŤkim ulicama potiÄŤe iz Meksika.Izvorni link

Slični artikli

Top