You are here
Home > Vesti > Vang Ji stigao u posetu Srbiji – sastanci sa Brnabić i Dačićem

Vang Ji stigao u posetu Srbiji – sastanci sa Brnabić i Dačićem

Fallback Image


Gosta iz Kine na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je prethodno šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

brnabic, ji, kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa kineskim zvaničnikom sutra u Palati Srbija.

Dačić: Dobri odnosi sa Kinom

Odnosi između Srbije i Kine su tradicionalno dobri i uprkos svim preprekama poslednjih godina dostigli su potpuno novi nivo, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića i ministra spoljnih poslova Kine Van Jia.

Dačić je izrazio veliku zahvalnost Kini na pomoći koju je tokom prethodne godine uputila narodu Srbije zbog krize izazvane pandemijom i istakao da je nesebična pomoć koju Kina nastavlja da pruža pravi dokaz strateškog partnerstva i prijateljstva naše dve zemlje.

Ji je rekao da njegova poseta predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva dve zemlje, a zahvalio je Dačiću na doprinosu koji je na svojim prethodnim funkcijama dao razvoju dobrih odnosa Srbije i Kine, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Dačić se zahvalio i na principijelnoj podršci Kine u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a istakao je zainteresovanost Srbije za dalje intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i za unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kada je u pitanju rad parlamenata, Dačić i Ji su konstatovali da bilateralni parlamentarni odnosi danas dobijaju novi zamah kroz sveobuhvatno strateško partnerstvo i istakli da se saradnja poslanika realizuje veoma uspešno kroz saradnju Grupa prijateljstva i kroz rad Komisije za saradnju između Narodne skupštine i Svekineskog narodnog kongresa.

selakovic

Bilateralni sastanak ministra Nikole Selakovića i ministra Vang Jia biće održan u četvrtak, 28. oktobra, u 9 časova, u Palati Srbija.

Pre sastanka, u prisustvu dvojice ministara, biće potpisan Protokol o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova.

Šef kineske diplomatije će od 27. do 29. oktobra posetiti Grčku, Srbiju, Albaniju i Italiju.Izvor

Similar Articles

Top