You are here
Home > Vesti > Važno je što Preševo, Medveđa i Bujanovac postaju deo budžeta Kosova i Metohije

Važno je što Preševo, Medveđa i Bujanovac postaju deo budžeta Kosova i Metohije

Fallback Image


Predsednica opštine Preševo Ardita Sinani ocenila je kao dobru vest najavu da će se iz budžeta privremenih prištinskih institucija izdvojiti dva miliona evra za Preševo, Bujanovac i Medveđu, i zatražila da se te tri opštine uključe u dijalog Beograda i Prištine.

Prema nacrtu zakona o budžetu za 2022. godinu predviđa se izdvajanje dva miliona evra za Preševo, Bujanovac i Medveđu, a Sinani navodi da je to bio “dugogodišnji zahtev” političkih predstavnika tih opština.

– Osim finansijskog aspekta, ova podrška dobija dodatnu vrednost zbog činjenice da Preševska dolina postaje sastavni deo budžeta Kosova. Što se tiče sredstava, bićemo u punoj koordinaciji sa vladom Kosova – rekla je Sinani, prenosi Kosovo onlajn.

Ona tvrdi i da se, osim svakodnevnih socio-ekonomskih problema, suočavaju se sa stalnom diskriminacijom od strane srpske države.

– Svaka pomoć koja dolazi sa Kosova, kao i od Vlade Albanije, makar i simbolična, je dobrodošla. Daju nadu Albancima Preševske doline. Ali, ovaj metod, ovaj institucionalni pristup i uvođenje u budžetsku liniju je izuzetno važan“- rekla je Sinani.

Prema njenom mišljenju, za trajni mir u regionu neophodno je da za pregovaračkim stolom i u završnoj fazi dijaloga učestvuje i Preševska dolina.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top