Stranica
Home > Vesti > Vilijams ostaje veran Mercedesu – B92.net

Vilijams ostaje veran Mercedesu – B92.net


Tim Formule 1 “Vilijams” nastaviće da koristi Mercedesove motore najmanje do 2025. godine.


SNIzvor: B92

EFE/SRDJAN SUKI

Iako je Mercedes sa Vilijamsom imao važeći ugovor za narednu sezonu, dve strane su želele da produže saradnju na još pet godina i to se i dogodilo.

Vilijams je na početku saradnje sa Mercedesom imao zapažene rezultate, ali se u poslednje vreme malo muče kako sa bolidom tako i sa vozačima, iako u svojim redovima imaju perspetkivnog Džordža Rasela.

Vilijams je 2018. godinu završio kao poslednjeplasirani tim i ukoliko se neko čudo ne desi i ove sezone će imati identičan rezultat i nadaju se da će njihovi inžinjeri u budućnosti moći da malo izdignu ekipu.

Prva žena tima, Kler Vilijams rekla je da je zadovoljna što će se sa najuspešnijim brendom saradnja nastaviti.

“Mercedes je jedan od vodećih brendova u motosportu i njihovi motori su vrlo pouzdani, tako da verujemo da će nastaviti da za nas prizvode veoma kompetitivne pakete motora, pošto su zaista postali pravi prijatelji našeg tima”, navela je Kler Vilijams.

Ni Mercedes nije krio oduševljenje povodom nastavka saradnje sa ekipom Vilijamsa.

“Vilijams je veliko ime u motosportu. Prava ikona Formule 1 i trenutno prolaze kroz težak period, ali oni imaju karakter da se vrate u borbu za najviše ciljeve”, poručio je Toto Volf.Izvorni link

Slični artikli

Top