You are here
Home > Vesti > “Vlada u Prištini mora da sprovede jednu DAVNO ZAKASNELU PRESUDU”

“Vlada u Prištini mora da sprovede jednu DAVNO ZAKASNELU PRESUDU”

Fallback Image


Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola von Kramon poznata je po izjavama i delima u korist Prištine, nije tajna da je jedan od najžešćih zagovornika nezavisnosti južne srpske pokrajine i da samu sebe smatra “lobistkinjom za Kosovo”. Međutim, danas se oglasila izjavom koja se u potpunosti razlikuje od njene dosadašnje retorike.

Ona je na svom tviter nalogu, uz fotografiju sa igumanom Savom Janjićem tokom jučerašnje posete manastiru Visoki Dečani, pozvala vlasti u Prištini da zaštite srpske svetinje na Kosovu, a posebno da sprovedu zakasnelu presudu Ustavnog suda o zaštiti SPC i njene imovine na Kosovu.

– Tolerancija i međusobno poštovanje su suština multietničkog društva. Srpsko pravoslavno kulturno nasleđe na Kosovu mora biti zaštićeno i uživati puna prava. Stoga pozivam kosovsku vladu da sprovede davno zakasnelu presudu Ustavnog suda jer vladavina prava znači jednak tretman svih, napisala je Fon Kramon.

Ona je naglasila da “Visoki Dečani treba da budu mesto koje ujedinjuje sve građane Kosova”.

– To je mesto koje premošćuje jaz između zajednica na Kosovu jer manastir Dečani i otac Sava Janjić mogu da igraju konstruktivnu ulogu u društvenom dijalogu”.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top