You are here
Home > Vesti > Vrhovni sud u Prištini ukinuo presudu, suđenje Ivanu Todosijevuću vraćeno na početak

Vrhovni sud u Prištini ukinuo presudu, suđenje Ivanu Todosijevuću vraćeno na početak

Fallback ImageFoto: Filip Krainčanić / Tanjug

Vrhovni sud u Prištini ukinuo je presudu specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini koji je osudio Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog “izazivanje nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti” i odlučio da vrati sudski proces na pocetak, potvrdio je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Nebojši Vlajiću je u četvrtak zvanično uručena i presuda, u kojoj se navodi da novo suđenje počinje 11. februara, prenosi RTS.

Osnovni sud u Prištini osudio je čelnika Srpske liste Ivana Todosijevića u decembru 2019. godine na dve godine zatvora, zbog izjave koju je dao tokom obeležavanja 20. godišnjice bombardovanja, kada je, između ostalog, rekao da je “Račak fabrikovan”.

U međuvremenu je u drugostepenom postupku Apelacioni sud sredinom prošle godine potvrdio presudu Osnovnog suda.

Nebojša Vlajić, Todosijevićev branilac, u međuvremenu se obratio Vrhovnom sudu sa zahtevom za zaštitu zakonitosti, koji je mu je dostavio presudu kojom se konstatuje da se usvaja zahtev za zaštitu zakonitosti branioca i da je u potpunosti osnovan.

– Sudenje će se vratiti na početak. Predmet se vraća specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini. Ročište je već zakazano – za 11. februar, kada kreće novi sudski proces – precizirao je Vlajić.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top