You are here
Home > Vesti > Vučić govori na Samitu u Glazgovu

Vučić govori na Samitu u Glazgovu

Fallback Image


On će prisustvovati i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju predsednik SAD Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

vucic9048754885

Predsednik Vučić će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić je, uoči početka skupa, poručio da će Srbija mnogo uraditi na polju Zelene agende i na garantovanju energetske bezbednosti građanima.

“U prelepoj Škotskoj danas razgovaramo o klimatskim promenama i merama koje svi moramo da preduzmemo kako bismo zaštitili život i sigurnu budućnost ljudi na Zemlji”, napisao je Vučić na instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotorgafiju iz Glazgova.

Predsednik je poručio i da će Srbija, svakako, mnogo toga da uradi na polju Zelene agende, ali i garantovanju pune energetske bezbednosti za naš narod.

“Pravo mesto da po ovom pitanju razgovaram sa svetskim liderima”, dodao je Vučić.

Danas, poslednjeg dana Samita, očekuje se da više do 50 šefova država i vlada predstavi svoju viziju borbe protiv klimatskih promena.Izvor

Similar Articles

Top