Stranica
Home > Vesti > Vučić: Ne dirajte srpski narod, ima ko da ga zaštiti

Vučić: Ne dirajte srpski narod, ima ko da ga zaštiti


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne želi nikoga da ugrožava, ali neće ni dozvoliti napade na srpski narod.


Izvor: B92

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

“Srbija veruje u sebe i ne pada na joj na pamet bilo koga da ugrožava. Naslušali smo se pretnji. Nema potrebe za velikim rečima i za poenima našeg naroda satkanim od emocija, potrebno nam je hladne glave da pristupimo problemima. “, rekao je Vučić na otvranju međunarodnog aerdoroma Morava.

Ekonomski, ali i vojni napredak, mnogo više od svakog busanja u prsa, junačkog talabsanja, više čuvanja nego ranije, istakao je Vučić kao najbitnije.

“Niko Srbiju neće moći da komada kao u prethodnim vekovima. Srbija je voz koji će ići i želi u budućnost”, rekao je predsednik.

Za one koji imaju primedbe na račun Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić rekao je da samo izračunaju rezultate.

“Zato danas o KiM govorimo otvoreno. Ne stidimo se ni pred kim iz sveta. Mi možemo da kažemo da smo učinili sve da kompromisa dođe, a drugi nisu želeli. Kažemo im da ne napadaju srpski narod, ni južno ni sverno od ibra. Ne budu li oni koji su zaduženi sposobni da ih brane, postoje oni koji će da ih zaštite. Mi se ne busamo u prsa, ne lupamo u ratničke talambase”, istakao je Vučić.

On je rekao da jaka Srbije mora da bude dobra i za ceo region.

“Jaka Srbija mora da bude dobra i za sve druge u regionu, koji neretko svoju javnost plaši Srbijom, koja nikog ne ugrožava. Tuđe nećemo, samo želimo ono što je naše. Samo želimo da poštujete Srbiju, koliko mi poštujemo vas”, kazao je Vučić.Izvorni link

Slični artikli

Top