You are here
Home > Vesti > Vučić sa Bocan-Harčenkom o predstojećem susretu sa Putinom

Vučić sa Bocan-Harčenkom o predstojećem susretu sa Putinom

Fallback Image


Predsednik Vučić je istakao koliko je važna njegova predstojeća poseta Moskvi, imajući u vidu ugled i uticaj Ruske Federacije i predsednika Putina na svetskoj političkoj sceni, kao i u svetskim ekonomskim tokovima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je uveren da će i ova poseta biti uspešna, kao i sve prethodne, s obzirom na prijateljske odnose i dobru saradnju dveju zemalja.

Sagovornici su ocenili da se predstojećom posetom predsednika Vučića nastavlja izuzetan politički dijalog Srbije i Rusije, koji je iz godine u godinu sve intenzivniji, te da predstavlja izraz obostrane želje za svestrani napredak saradnje između dve zemlje, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je ovom prilikom rekao da predsednik Putin razume položaj Srbije i ponovio zahvalnost za podršku po pitanju Kosova i Metohije, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktivnostima nakon održane sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posete potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova.

Predsednik Vučić je naglasio da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata realizuje u skladu sa rokovima, te da se paralelno radi i na drugim konkretnim predlozima za bližu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Osim o bilateralnim odnosima, predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o aktuelnim pitanjima u regionu i svetu.Izvor

Similar Articles

Top