Stranica
Home > Vesti > YUTA za B92: Nema potrebe za vraćanjem sa Halkidikija

YUTA za B92: Nema potrebe za vraćanjem sa Halkidikija


Posledice nevremena koje je tokom noći u sredu zadesilo Halkidiki već su sanirane. Postoje uslovi za letovanje, te agencije nisu u obavezi da vraćaju novac.


Izvor: B92

Ovako iz YUTE objašnjavaju za B92, savetujući turiste koji su već u Grčkoj da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe.

“Situacija je prikazana katastrofično, mnogo gora nego što jeste. Zaista nije tako tragično. Bila je oluja, rasturene su plaže, ali moja informacija je da su već sređene, gosti su se već kupali”, tvrdi direktor YUTE Aleksandar Seničić.

Kako objašnjava Seničić proglašena je vanredna situacija, a ne stanje, u čemu je i velika razlika. To znači da je ograničeno trajanje, dogodilo se zbog više sile..

“Putni pravci su prohodni, nema gužvi. Problem postoji u vodi i struji, ali do sutra se očekuje stabilizacija”, ističe Seničić.

On napominje da turističke agencije nisu dužne da vraćaju novac onima koji odustanu od svog letovanja zbog proteklog nevremena.

“Loše vreme agencije ne mogu da predvide. Putnici moraju da shvate da je to odluka koju su sami doneli i shodno tome obavezali se”, napominje Seničić-

On je rekao da je YUTA pozvala sve svoje članice da turistima koji su protekle noći bili u područjima zahvaćenim nevremenom izađu u susret u smislu pomoći, ali ne i povraćaja novca.

“Agencije mogu da pomognu u smislu pomeranja termina ukoliko za to postoji mogućnosti, to jest ako ima mesta. Turističke agencije su samo posrednici između putnika i hotelijera, što znači da je uplaćeni novac za letovanje odavno kod hotelijera. Ukoliko hotel nije porušen, a verujte, nikog ne teramo da spava na ilic, hotelijer neće vratiti novac jer može da da uslugu”, objašnjava Seničić.Izvorni link

Slični artikli

Top