Stranica
Home > Vesti > Zabranom ulaska lekara ugroĹľeni Ĺľivoti pacijenata

Zabranom ulaska lekara ugroĹľeni Ĺľivoti pacijenata


Ivanović je na konferenciji za štampu rekao da je ulaz na Kosovo zabranjen načelniku VMA, pukovniku Miroslavu Vukosavljeviću i načelniku sektora za lečenje Nenadu Ratkoviću.

Oni su, kako kaže, bili u delegaciji koju je u sredu predvodio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić, kojima takođe nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

“Njihov dolazak je praktiÄŤno zaustavljen, spreÄŤen. Tako da je leÄŤenje naših pacijenata kojima su zakazani pregledi obustavljeno”, rekao je Ivanović.

Dodaje da su ponašanjem prištinskih vlasti ugroženi životi pacijenata, preneo je Radio Kontakt plus.

“Ovo je postupak privremenih institucija Prištine, na ÄŤelu sa predsednikom TaÄŤijem i premijerom Haradinajem, da se Srbima oteĹľa Ĺľivot i proizvede etniÄŤko ÄŤišćenje, kao i da se Srbi uklone i oteraju iz bolnice, a za zdravstvenim radnicima krenuo bi i narod”, rekao je Ivanović.

Ivanović podseća da eminenti doktori dolaze već šest godina i pomažu u lečenju svih pacijenata.

“To su doktori profila kakvih nemamo uopšte ili nemamo dovoljno ovde – gastroenterolozi, endokrinolozi, kardiolozi, oftalmolozi, hematolozi. U prethodnih šest godina, ovde je obavljeno više hiljada pregleda pacijenata od strane naših kolega sa VMA. Pregledani su svi pacijenti, bez obzira na nacionalnost – Srbi, Bošnjaci, Albanci. OÄŤigledno je da Priština ne Ĺľeli bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leÄŤe. To su pokazali u prošlosti, a to pokazuju i danas”, smatra Ivanović.

Sedam meseci od uvođenja taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH, Ivanović kaže da su neizvesnost, neredovnost i nesigurnost prisutni, ali da država Srbija pomaže da se to prevaziđe.

“Nama je snabdevanje hranom isto vaĹľno kao i snabdevanje lekovima, jer ne moĹľemo leÄŤiti pacijente ako je snabdevanje hranom ugroĹľeno. Cene su veće, pa su uslovi samim tim teĹľi. Neizvesnost, neredovnost i nesigurnost su prisutni, ali naša drĹľava Srbija nam pomaĹľe”, naveo je Ivanović.Izvorni link

Slični artikli

Top