You are here
Home > Vesti > ZAEV NE DOLAZI U BEOGRAD Biće određen drugi predstavnik za “Otvoreni Balkan”

ZAEV NE DOLAZI U BEOGRAD Biće određen drugi predstavnik za “Otvoreni Balkan”

Fallback Image


Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, koji je sinoć podneo ostavku na tu funkciju, neće doći u Beograd 3. i 4. novembra, kako je prvobitno planirano, na sastanak incijative “Otvoreni Balkan“, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika makedonske vlade.

– Gospodin Zaev neće doći u Beograd, s obzirom na političku situaciju – kažu za Tanjug u kabinetu Zaeva.

Dodaju i da će Severna Makedonija biti predstavljena na sastanku u Beogradu, a drugi politički predstavnik biće utvrđen danas ili sutra.

Prvobitno je bilo planirano da makedonski i albanski premijeri Zoran Zaev i Edi Rama borave u poseti Srbiji 3. i 4. novembra, na sastanku povodom inicijative “Otvoreni Balkan”.

Međutim, posle lošeg rezultata njegove stranke na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, Zaev je sinoć podneo ostavku na mesto premijera, što je uslovilo i njegovo odustajanje od dolaska u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu na Samitu o klimi, susreo se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom, te predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

– Snažna podrška Otvorenom Balkanu. Da li da održimo ili odložimo sastanak u Beogradu, imajući u vidu događaje u Skoplju? – napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotografije iz Glazgova, pred početak Samita COP26.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top