You are here
Home > Zabava > Aplauz i ovacije za Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju

Aplauz i ovacije za Nemanju Radulovića i Beogradsku filharmoniju

Fallback Image


Ovogodišnje izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti – BEMUS svečano je otvoreno u Kolarčevoj zadužbini koncertom Beogradske filharmonije i poznatog srpskog violiniste Nemanje Radulovića, i trajaće do 13. novembra.

V.d. direktora Centra beogradskih festivala – CEBEF Damir Handanović izjavio je da su ove večeri duhom prisutni i Bratislav Braca Petković i Ivan Tasovac, koji su preminuli ove godine, i potom je na mesta na kojima su oni nekada sedeli ostavio po jednu belu ružu, u znak sećanja na njih.

Bemus

Foto: Miloš Milivojević / Tanjug

Bemus

– BEMUS je 52 godine opstao, uprkos svemu, kao uverenje svih koji su ga godinama pratili. Smisao i svrha našeg postojanja znatno prevazilazi puku svakodnevicu i borbu za opstanak. Kada su prošle godine, zbog pandemije, mnogi svetski festivali bili otkazani, BEMUS nije ustuknuo – rekao je umetnički direktor BEMUS-a, dirigent Bojan Suđić.

BEMUS je zvanično otvorio sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl.

Muzički program otvorila je Beogradska filharmonija, pod dirigentskom palicom kanadskog maestra Marka Parizota, izvođenjem uvertirom iz opere “Ruslan i Ljudmila“ Mihaila Ivanoviča Glinke.

Bemus

Foto: Miloš Milivojević / Tanjug

Bemus

Nemanja Radulović, čiji je izlazak na scenu i nastup dočekan burnim aplauzom i ovacijama publike, izveo je “Koncert za violinu br. 2 u ge molu, op. 63“ Sergeja Prokofjeva.

Pored toga, na koncertu je izvedena i Simfonija br. 1 u de molu, op. 13 Sergeja Rahmanjinova.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top