You are here
Home > Zabava > Baletska škola “Nacionalna fondacija za igru” gostuje u Solunu

Baletska škola “Nacionalna fondacija za igru” gostuje u Solunu

Fallback Image


Na poziv gradonačelnika Soluna, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Baletska škola iz Soluna, održaće zajednički nastup u solunskom teatru Koloseum, 1. decembra. Nastupu prethode i zajedničke probe u Grčkoj, odnosno nekoliko dana intenzivnog rada pred gala koncert.

Na programu su delovi iz varijacija klasičnog repertoara, kao i nekoliko kratkih komada koje potpisuju savremeni koreografi, poput Icika Galilija i Dajle Karezane. Ukupno dvanaest devojaka i jedan dečak iz Beograda, pripremaju se za svoje prvo gostovanje u inostranstvu od početka pandemije, iako su sve vreme, odnosno gotovo bez prekida vežbali.

Nacionalna fondacija za igru

Foto: Miša Obradović / Ustupljene fotografije

Nacionalna fondacija za igru

Sredstva za putovanje i izradu kostima u Srbiji, obezbeđena su zahvaljujući podršći brenda VODAVODA, koji je prepoznao značaj ulaganja u mlade talente, navode iz Nacionalne fondacije za igru. Predvođeni pedagozima Nacionalne fondacije za igru, Ivet Rodrigez, Marijom Janković i Jovanom Veselinovićem, mladi baletski igrači će se predstaviti ne samo pred publikom u solunskom teatru, već i u okviru posebne emisije iz kulture na kanalu ERT3.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top