You are here
Home > Zabava > “Ovaj snima, sad ga ubi!” Marko je zbog roze slušalica i kačketa napadnut u po bela dana, u sred Beograda

“Ovaj snima, sad ga ubi!” Marko je zbog roze slušalica i kačketa napadnut u po bela dana, u sred Beograda

Fallback Image


Zamislite da se umorni vraćate sa posla, gledajući ispred sebe, sa slušalicama na ušima, ne radeći ništa što bi moglo da izazove nekoga. Jednostavno, jedan ste od miliona običnih ljudi. I onda, ispred vas se pojave trojica muškaraca sa namerom da vas prebiju. Razlog, nisu im se dopale vaše slušalice. Za Marka Milovanovića, momka iz Beograda, ovo nije bila imaginarna situacija, već stvaran događaj iz kojeg je izašao sa vidljivim povredama.

Roze slušalice i kačket boje koje se još uvek neinditifikovanim muškarcima nisu dopali, bili su razlog zbog kojeg Marko danas nosi gips na ruci. Činjenica da je fizičke povrede pretrpeo zbog toga, postaju još strašnije kada postanemo svesni toga da se sve desilo u centru Beograda u sred bela dana, oko tri sata posle podne.

Slomljen palac

Foto: Privatna arhiva

Slomljen palac

Iako su on i partener pretrpeli brojne napade u prošlosti, Milovanović je u razgovoru za “Blic” rekao da ga je ovaj baš iznenadio, jer ni jednim jedinim postupkom nije dao nekome povod da ga mučki napadne.

-Sve se desilo na železničkoj stanici Karađorđev park, pre dva dana, 26. oktobra. Vraćao sam se sa posla, kao i svakodnevno. Nosio sam roze slušalice i ništa drugo nisam radio, jednostavno, hodao sam svojim putem. – započeo je on svoju priču za “Blic”.

U trenutku kada je izašao iz voza, video je trojicu momaka. Kako je slušao muziku, nije mogao da shvati da su besni pogledi i nerazumljiv govor, bili upućeni njemu, a ne nekom drugom.

-Primetio sam grupu od trojice momaka, jedan je nešto urlikao, ali kako sam imao slušalice na ušima, nisam znao o čemu se radi. Kada mi je prišao, skinuo sam slušalice a onda mi je on rekao “Šta se ti ku**iš ovde!?. Bio sam zbunjen i u šoku, ali nisam ustuknuo. Pitao sam ga, “Šta hoće od mene”. Tada me je udario”, kaže Beograđanin za Blic.

Naviknut na ovakce situacije u prošlosti, Marko je izvadio telefon sa namerom da napadače snimi, što je nasilnike isprovociralo da krenu da ga biju i to sva trojica zajedno.

-Obišao me je, a onda i udario u leđa. Kada je krenuo da ide dalje, momci koji su bili sa njim, rekli su “Pusti, ovaj je lud, idemo dalje”. Tada sam izvadio telefon, hteo sad da snimam, i da prijavim telefon, promenili su ploču. Povikali su “Ovaj snima, sad ga ubi!”. Skočio je ponovo na mene, borio sam se, ali su onda i ostala dvojica skočila na mene. – objasnio je on.

Kako i gde su ga sve udarali, ne seća se jasno od šoka. Povrede koje je zadobio, udaljile su ga na mesec dana od posla. A da bi utvrdio njihov stepen, zajedno sa svojim partnerom Aleksandrom, proveo je noć u Urgentnom centru.

-Sve je trajalo dva ili tri minuta, pružao sam otpor koliko sam mogao. Dobio sam nekoliko udaraca, imam ogrebotine i slomljen mi je palac, stavili su mi ruku u gips kasnije. Sa svojim partenrom sam otišoa u policiju i prijavili smo napad, zajedno sa advokatom. Takođe, proveli smo noć na pretragama u Urgentnom centu, gde su mi radili sve pretrage da ustanove da možda nema nekih unutrašnjih povreda- rekao je Marko na kraju razgovora za “Blic”, dodajući da se nada da će kroz njegov primer, svi pripadnici LGBT populacije shvatiti koliko je bitno zauzeti se za sebe, te i da znaju da u borbi za svoja prava, nisu sami.


[ad_2]
Izvor

Similar Articles

Top