Stranica
Home > Zvezde > ASAP Rocky uslovna kazna | Mondo Portal

ASAP Rocky uslovna kazna | Mondo Portal


Američki reper ASAP Rocky, čije je pravo ime Rakim Majers i njegova dva prijatelja proglašeni su krivim za napad na momka (19) u Stokhlomu i dobili su uslovne kazne, što znači da neće morati da se vraćaju u Švedski zatvor.

Reper je krajem juna, zajedno sa prijateljima, napao mladića na ulici u Stokholmu, koji je preživeo višeminutno udaranje nogom, ali i staklenom flašom. On je priveden, ali je tek tri nedelje kasnije zapravo i optužen za ovaj zločin. Reper je tvrdio da je postupao u samoodbrani, jer su ga “pratili i dobacivali mu provokacije”.

Tada je javni tužilac Stokholma Danijel Suneson saopštio je da su reper i još dvojica muškaraca optuženi za nanošenje povreda.

“Započet je proces, jer njihova dela, ovekovečena i na snimcima, nedvosmisleno predstavljaju kriminal. Otklonjene su sumnje o navodnoj samoodbrani,” saopštio je tužilac.

ASAP Rocky u pritvoru je bio od početka jula do 2. avgusta, a njegovi advokati i PR služba više puta su alarmirali javnost da on u švedskom zatvoru boravi “u uslovima gorim nego u štenari”. Prema njima, reper je bio “okružen ljudskim izmetom” i nije dobijao hranu, zbog čega je reagovao čak i predsednik Donald Tramp. Naravno, švedska ambasada saopštila je da opisani uslovi “uopšte nisu tačni”.

Tramp je na Twitteru nudio švedskom premijeru Stefanu Lovfenu da lično garantuje za repera ili plati kauciju, ali Švedska ne primenjuje sistem kaucije i strani državljani, optuženi za neki zločin, najčešće ostaju u pritvoru do suđenja da ne bi pobegli.

ASAP Rocky se prvi put posle puštanja iz zatvora ovim povodom oglasio na nastupu u Kaliforniji kada je publici rekao da je to iskustvo bilo jezivo kao i da je presrećan što je ponovo slobodan.Izvorni link

Slični artikli

Top