Stranica
Home > Zvezde > Ivan Rakitić pesma Argentina | Mondo Portal

Ivan Rakitić pesma Argentina | Mondo Portal


Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, vicešampion sveta koji igra za Barselonu, dao je go za Hrvatsku u pobedi 3-0 nad Argentinom na Svetskom prvenstvu, a godinu dana kasnije njegovo ime odjekuje u diskotekama ove južnoameričke zemlje.

Ljudi đuskaju u punim klubovima u Hunin de los Andesu, gradu s 12.600 stanovnika na jugu Argentine, dok lokalna zvezda Ivan Lukoti preko mikrofona peva “Raki-raki-raki-raki-Rakitić!”.

Od kada je grupa Los Monos Locos (Ludi majmuni), sa svojim frontmenom Lukotijem, izbacila hit “Rakitić” ta se pesma nezaustavljivo širi.

“Tražili smo poznatog fudbalera s čudnim imenom, koje će se dobro uklopiti u pesmu. Rakitić nam je seo kao prsten na prst”, objasnio je Lukoti ideju za ime pesme u razgovoru za argentinsku televiziju “24/7 Canal de Noticias”. To mu je prva autorska pesma.

“Pesma govori o osobi koja jednu noć odlazi u diskoteku, te o etapama koje se događaju kada tamo uđe, bude unutra i ode. Jedna kompletna tema”, rekao je on.

Lukoti kaže da se okupljenima svidelo kada su uživo otpevali hit o Rakitiću, pa su zato i spot. U njemu se pojavljuje jedna osoba zamaskirana u majmuna, simbola tog benda, koji pleše u dresu Barselone s prezimenom Rakitić.

“Probudio sam se jednog dana i video poruku da je ESPN to objavio, a onda je objavila i Marca. Počelo je da se širi po Južnoj Americi i prešlo i u Španiju”, rekao je Lukoti i dodao kako je preko Instagrama i društvenih mreža nastavio da širi ovaj hit.

Rakitić verojatno još nije čuo pesmu, ali se Lukoti nada da će ritam sa stihovima uskoro doći do njega i njegovih saigrača predvođenih argentinskim kapetanom Lionelom Mesijem.

“Mislim da se Rakitić sada nalazi na godišnjem odmoru, ali mogao bi uskoro da čuje pesmu. Nadam se da će se ona slušati na pripremama Barselone, na tome radimo”, napominje muzičar.

Poslušajte pesmu i pogledajte spot!Izvor: YouTube/LOS MONO LOCOSIzvorni link

Slični artikli

Top