Stranica
Home > Zvezde > Jelena Veljača o ženama i muškarcima

Jelena Veljača o ženama i muškarcima


Hrvatska producentkinja i glumica Jelena Veljača je u Beogradu trenutno gde radi na projektu “Pogrešan čovek”, zbog čega se i preselila u Srbiju, a nedavno je potvrdila da se nakon manje od tri godine braka razvodi od supruga Dražena Čučeka s kojim će i dalje zajednički vaspitavati Lenu.

Ona je u intervjuu za “klix.ba” istakla da joj preseljenje nije teško palo jer voli promene. Na sreću isti je slučaj sa njenom ćerkom Lenom, ali nešto drugo glumicu brine…

“Srećna majka znači srećno dete. Međutim, na Balkanu je žena robinja, sluga, žrtva. Slavi se poniznost, a ne shvata se da se time žena uopšte ne slavi, već ponižava. Nije slučajno da je koren reči poniznost i poniženje isti. Naši slovenski jezici reći će vam sve, samo ako znate da ih slušate i čitate”, istakla je glumica poznata po svojim feminističkim stavovima i kao veliki borac za prava žena.

Neophodno je da žene zarađuju isto kao muškarci, da više muškaraca preuzima brigu o sopstvenoj deci, a da se to ne smatra ‘pomoći majkama’, da više muškaraca ide na porodiljsko odsustvo, da su žene s karijerom u jednakoj poziciji kao muškarci s karijerom, da se zlostavljanje kažnjava kaznom zatvora i to ne uslovnom, da se osnuje registar zlostavljača, da se podstiče zapošljavanje samohranih majki, da se podigne iznos alimentacije, porodiljskih naknada, da se stanovi ne kupuju na imena muževa, već da država podstiče žensko vlasništvo smanjenjem poreza, da država podstiče muškarce da menjaju pelene, čiste i da se u školu uvede seksualno vaspitanje, ali i prevaspitanje muškaraca na Balkanu. To nam zaista treba”, zaključila je ona.

Da li se slažete sa Jelenom?

Podsetite se i MONDO TV priloga gde ćete saznati više o seriji “Pogrešan čovek”:


Izvor: MONDOIzvorni link

Slični artikli

Top