Stranica
Home > Zvezde > Rajko Dujmić pritvor tukao ženu

Rajko Dujmić pritvor tukao ženu


Nekadašnji član grupe “Novi fosili” muzičar Rajko Dujmić (63) od 1. jula nalazi se u pritvoru u zagrebačkom zatvoru “Remetinec” zbog sumnje da je sa više od dva promila alkohola u krvi pretio smrću i naneo lakše povrede supruzi Snježani Šimek Dujmić.

Državni tužioc traži strogu kaznu za Dujmića – devet meseci bezuslovnog zatvora i devet meseci uslovno sa četvorogodišnjim rokom provere. Predložena je i mera obaveznog lečenja od zavisnosti.

Kako prenosi “Jutarnji list” Dujmiću je boravak u istražnom zatvoru produžen do 1. oktobra zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Incident se desio 1. jula u Zagrebu u stanu Dujmićevih kada su se prvo posvađali, a zatim je verbalni sukob, kako se navodi, eskalirao i prerastao u fizički. Dujmić je u jednom trenutku supruzi navodno zapretio da će je ubiti, a tom prilikom je i udario.

Muzičara je policija odvela u stanicu, a gospođi Dujmić su lekari evidentirali hematom na licu.

“Iduće nedelje ću podneti odgovor na optužnicu i čekamo zakazivanje optužnog veća. Što se tiče produženja istražnog zatvora, žalba na to je već podnesena i čeka se odluka Županijskog suda u Zagrebu. Moj klijent se u zatvoru dobro drži, vrlo je čvrsta osoba, svestan je situacije i problema u kojima se našao. Nema opravdanja za agresiju, no nije sve crno-belo kako se prezentuje u javnosti”, rekla je za “Jutarnji list” Dujmićeva advokatica Sandra Hančić.

Dujmiću ovo nije prvi put da je prijavljen zbog napada na suprugu, ali je u ranijem postupku pravosažno oslobođen.

Prvi incident je prijavljen pre četiri godine, kada je muzičar bio pritvoren u Remetincu zbog iste stvari.Izvorni link

Slični artikli

Top